ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ - Η ΚΑΤΩΚΟΠΙΑ : ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

Go to content

Main menu:

ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

Αγαπητοί  συγχωριανοί,
                                             Λόγω της αποναρκοθέτησης η οποία πραγματοποιήθηκε στη γη της Κατωκοπιάς,  περίπου 155 τεμάχια γης απελευθερώνονται. Αυτά τα τεμάχια βρίσκονται βορείως του δρόμου που είχε κατασκευάσει η Ειρηνευτική Δύναμη του Ο.Η.Ε. για να περιπολεί στην περιοχή. Μάλιστα το Τμήμα Αναδασμού έχει επεκτείνει  την περιοχή της Β΄ Φάσης Αναδασμού Κατωκοπιάς ούτως ώστε να συμπεριληφθούν αυτά τα τεμάχια. (Σημείωση: η διαδικασία εφαρμογής της Β΄ Βάσης είχε ανασταλεί λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά πιέζουμε για να προχωρήσει). Τα τεμάχια τα οποία απελευθερώνονται βρίσκονται στις ακόλουθες τοποθεσίες:
(α΄) Ελιούδια/Ελιούδι, Ναός, Κλάρκος, Αχέντρικος/Αχέντρικα, Μαδελλάδες/Μαδέλλας, Μονοπάτι/Μονοπάτια, Άγγουλος, Χοιρινούς, Σκιριμούς, Σκλοινικάκι/Σκλοινικάκια  (όλα στο φύλλο/σχέδιο  20/50)
(β΄) Σαραντάδες, Πράντοι/Πράντου, Σκλοινικάτζη/Σκλοινικάτζια/Σκλοινικάκια, Σταυρή, Σκοτεινό, Βασιλιάς/Βασίλης  (όλα στο φύλλο/σχέδιο  20/51)
(γ΄)  Δόμες, Σαραντάδες, Βασιλικό/Βασίληδες/Βασίλιες, Πράντους, Ξεροβαθίες/Ξεροβατίες (όλα στο φύλλο/σχέδιο  20/43).

Κατέχω τα ονόματα των ιδιοκτητών των τεμαχίων αυτών. Τώρα, προσπαθώ να τους εντοπίσω (εξασφαλίζοντας τη διεύθυνση ή το τηλέφωνο τους) και να τους ενημερώσω. Όσοι πιστεύουν ότι έχουν περιουσία σ’ αυτή την περιοχή,  μπορούν να αποταθούν σε μένα για να το επιβεβαιώσουν και για να τους βοηθήσω  να προβούν σε κάποιες ενέργειες.

Ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να αποταθεί στην Ειρηνευτική Δύναμη του Ο.Η.Ε. για «πάσο». Η εξασφάλιση του «πάσου»  είναι και μια επιβεβαίωση ότι η περιουσία του απελευθερώνεται. Τότε, ο Ο.Η.Ε. έχει καθήκον να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που επιθυμεί να επισκεφθεί ή εκμεταλλευτεί την περιουσία του. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενοικιάσει το τεμάχιο του ή να το παραχωρήσει σε συγγενικό του πρόσωπο για γεωργική εκμετάλλευση.
Πιθανόν κάποια τεμάχια να ανήκουν σε αποθανόντες. Καλόν θα ήταν οι κληρονόμοι να ενδιαφερθούν.

                    Γιώργος Μιχαηλίδης,
                    Κοινοτάρχης Κατωκοπιάς

 
 
Back to content | Back to main menu