Main menu:
ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ(1970)
Ο Δρ Γ.Κ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" τις 29/9/1991 στο ένθετο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" καταγράφει και τα εξής ιστορικά στοιχεία .
"Μέσα στην σημερινή ευφορία για την ελεύθερη ραδιοφωνία θα πρέπει να θυμηθούμε και να τιμήσουμε μερικούς από τους πρωτεργάτες της ερασιτεχνικής ραδιοφωνίας . Πολύ πριν την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτική(ελεύθερη) ραδιοφωνία έκαμε τα πρώτα του βήματα το 1970 ερασιτεχνικός σταθμός στην Κατωκοπιά της περιοχής Μόρφου. Ήταν ένας από τους ελάχιστους σταθμούς που λειτουργούσαν την τότε εποχή.
Ο ραδιοσταθμός της Κατωκοπιάς ονομαζόταν αρχικά Ράδιο-
Λειτουργούσε στο σπίτι του Νίκου Χαραλάμπους Πούρουτου , μαθητή τότε της Τεχνικής Σχολής ο οποίος τον κατασκεύασε μόνος του. Είχε την τεχνική βοήθεια του Κούλλη Μιχαλάκη Μιχαηλίδη και του Νίκου Νικολόπουλου καθηγητή του στη Τεχνική Σχολή Ξερού.
Υπήρχε πρόβλημα εξεύρεσης των απαιτούμενων υλικών . Στη αρχή μόλις και ακουγόταν έξω από το σπίτι. Οι αρχικές προσπάθειες ήταν πειραματικές .
Ο σταθμός ξεκίνησε ουσιαστικά το καλοκαίρι του 1972. Ήταν στα μεσαία κύματα στους 1550 Χιλιόκυκλους που αντιστοιχούν περίπου σε 187 μέτρα μήκος κύματος . Οι εγκαταστάσεις περιλάμβαναν ένα πομπό ,μια αντένα (περίπου 187 μέτρα οριζόντια), ένα ενισχυτή , μικρόφωνα, μαγνητόφωνο και δισκοφόρο. Τα έξοδα επωμίστηκε ο Νίκος Πούρουτος . Η εμβέλεια του πομπού έφτανε μέχρι τον Ποταμό του Κάμπου και πιο πέρα στον Πύργο με μεγάλο ραδιόφωνο.
Εκτός από τον Νίκο Πούρουτο (τεχνικός και εκφωνητής) συνεργάστηκαν στην δημιουργία και λειτουργία του σταθμού και οι Γιώργος Χρίστου Κασουλίδης με κείμενα και παρουσίαση, και ο Σώζος Μιχαλάκη Μιχαηλίδης σαν τεχνικός και ο Κούλλης Μιχαλάκη Μιχαηλίδης σαν σύμβουλος τεχνικός .
Τα προγράμματα ήταν κυρίως μουσικά. Συνήθως δεν ήταν ζωντανά. Τα κείμενα ήταν λογοτεχνικού, φιλοσοφικού και κοινωνικού περιεχομένου. Ορισμένα ήταν γραμμένα από τον Γιώργο Κασουλίδη και ορισμένα ήταν αντιγραφές από περιοδικά για παράδειγμα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το "Κουβέντα και μουσική" ωριαίας διάρκειας .
Αφιερώσεις τραγουδιών βασικά δεν υπήρχαν με ελάχιστες εξαιρέσεις για πολύ στενούς φίλους .
Τους δημιουργούς του σταθμού τους ενδιέφερε κυρίως η δική τους ικανοποίηση .
Οι ώρες λειτουργίας ήταν καθημερινά από τις 2μ.μ. μέχρι και τις 10-
Μετά την προσφυγοποίηση των Κατωκοπιτών στις 14-
Ο ραδιοσταθμός λειτούργησε αρχικά για λίγους μήνες στην Ορούντα . Μετά στην Λεμεσό μέχρι και το 1979.
Την Παράδοση συνεχίζουν τώρα άλλοι τέσσερις νέοι Κατωκοπίτες,διμιουργοί τον Μάρτη του 1990 του «Ράδιο-
Στις 14 Ιουλίου 1990 το «Ράδιο-
Στις 5/2/2014 στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" με την Έλενα Χαραλάμπους σε σχετιτικό Αφιέρωμα για την Κατωκοπιά ο Ανδρέας Χριστοδούλου δύλωσε ματαξή άλλων και τα εξής: Την ημέρα του πραξυκοπίματος εμείς ακούσαμε το διάγγελμα του Μακάριου απο τον ραδιοσταθμό της Κατωκοπιάς που αναμετάδιδε τον ραδιοσταθμό της Πάφου