ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΑΟΦΡΑΦΙΑΣ 9-2015 - Η ΚΑΤΩΚΟΠΙΑ : ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

Go to content

Main menu:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΑΟΦΡΑΦΙΑΣ 9-2015

ΑΡΧΕΙΟ



Διαγωνισμός Λαογραφίας

Στα πλαίσια των ευρύτερων στόχων  για διάσωση και ανάπτυξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η «Εταιρεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατωκοπιάς» προκηρύσσει διαγωνισμό μελέτης αναφορικά με τη λαογραφία της Κατωκοπιάς.  
Πιθανά θέματα της μελέτης θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα (χωρίς να αποκλείονται άλλα θέματα) τα εξής:
Ονομασία του χωριού, Τοπωνύμια, Τραγούδια, Παραλογές, Τσιαττίσματα, Παροιμίες, Γηδκειές, Μικρές ιστορίες από διηγήσεις παλαιοτέρων, Παραμύθια, Ανέκδοτα, Προικοσύμφωνο, Έθιμα αρραβώνων και γάμου,  Έθιμα για τα δικαιώματα των παιδιών,  Έθιμα γιορτών, Η αλληλεγγύη στην Κατωκοπιά, {π.χ. (α΄) δουλειές  με τη μέθοδο της ανταπόδοσης «Προσαντίσικα», και (β΄) «Κάμνω το γάλα»}, Λαϊκή αρχιτεκτονική, Έπιπλα, Σκεύη, Εργαλεία παραδοσιακού σπιτιού, Υφαντική, Γεωργικές ασχολίες, Καταπολέμηση εχθρών γεωργικής παραγωγής, Ζώα (χρήση, ονομασίες, διατροφή).

Όροι Διαγωνισμού

1.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι ηλικίας 13-35 ετών, Κατωκοπίτες. Για σκοπούς αξιολόγησης των συμμετοχών, οι νέοι θα διαχωριστούν σε δύο κατηγορίες, από 13-18 ετών και 19-35 ετών.
2. Ο κάθε διαγωνιζόμενος δικαιούται να  υποβάλει από ένα έως τρία έργα του.
3. Η έκταση  κάθε έργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις χίλιες λέξεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σχεδιαγράμματα.
4. Κάθε  έργο θα πρέπει να υποβληθεί  δακτυλογραφημένο σε τρία αντίτυπα. Θα αναγράφονται στην πρώτη σελίδα ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο του συγγραφέα.
5. Τα έργα θα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Γιώργος Μιχαηλίδης, Οδός Αυλώνος 11, Περιστερώνα 2731. Εντός του φακέλου θα υπάρχει μικρότερος κλειστός φάκελος εντός του οποίου θα αναγράφονται (α΄) το ψευδώνυμο, (β΄) τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα (όνομα, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), (γ΄) ο τίτλος του έργου, και (δ΄) η πηγή/πηγές των πληροφοριών.
6. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 30ή Νοεμβρίου 2015. Τα έργα θα αξιολογήσει Κριτική Επιτροπή. Η «Εταιρεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατωκοπιάς» προσφέρει  1 ο βραβείο 100 ευρώ και 2 ο βραβείο 50 ευρώ. Οι καλύτερες συμμετοχές  θα τιμηθούν και με αναμνηστική πλακέτα σε μια από τις Εκδηλώσεις.


 
 
Back to content | Back to main menu